Політика

У США схвалили терміновий продаж трьох систем HIMARS Україні. Його профінансує Німеччина

У США схвалили терміновий продаж трьох систем HIMARS Україні. Його профінансує Німеччина

Агентство співробітництва у сфері оборони та безпеки Сполучених Штатів (DSCA) повідомило Конгрес країни про можливість продати Україні системи HIMARS.

Відомство, що входить до структури Пентагону, вказує на те, що уряд України попросив Вашингтон продати три системи, приблизна вартість яких сягає 30 мільйонів доларів. У Агентстві уточнюють, що продаж оплатить ряд Німеччини.

Читайте аткож: Канада надасть понад 55 мільйонів доларів на посилення ППО України – міністр оборони

«Державний секретар визначив і надав детальне обґрунтування того, що є надзвичайна ситуація, яка вимагає негайного продажу уряду України вищезазначених оборонних товарів і послуг в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів, таким чином відмовляючись від вимог щодо перегляду Конгресом відповідно до розділу 36 (b) Закону про контроль за експортом зброї зі змінами», – заявляє підрозділ Міноборони США.

Агентство уточнює, що системи будуть надані із запасів американської армії, а їхня кінцева вартість може бути меншою залежно від «кінцевих вимог, бюджетних повноважень і підписаних договорів купівлі-продажу».

Днями міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що західні союзники України передадуть їй ще три високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS. Він уточнив, що системи надходять із запасів збройних сил США, їх оплатить Берлін.